Μια νόστιμη συνταγή που έμαθα από μια φίλη στα φοιτητικά μου χρόνια.
Την είχα φτιάξει από καιρό και τράβηξα τη φωτό με σκοπό να την ανεβάσω νωρίτερα, αλλά απέτυχα, προφανώς.
Η συνταγή είναι απλή και καθόλου δεσμευτική καθώς μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε και σε όσο μεγάλο ταψί θέλετε! Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα χορταστικό φαγητό που μπορεί στο κατάλληλο ταψί να είναι γεύμα για μια οικογένεια ή να φτάσει για δυο - τρεις μέρες σε κάποιον που μένει μόνος!!!
Θα σας γράψω τα υλικά που προτιμώ εγώ γι'αυτή την ομελέτα κι αν σας αρέσουν μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στη δική σας εκδοχή :
- Ελαφρώς προψημένες πατατούλες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- Τομάτες σε ροδέλες
- Πιπεριές σε ροδέλες
- Φέτα
- Τυρί που λιώνει (gooda, edam)
- Μπέικον
- Γαλοπούλα
Τα τοποθετείτε σε στρώσεις στο ταψί (μπορείτε να βάλετε και δυο στρώσεις από τα υλικά που θα επιλέξετε), χτυπάτε όσα αυγά νομίζετε με γάλα και λίγο αλεύρι, αλάτι πιπέρι, περιχύνεται τα υλικά στο ταψί και βάζετε να ψηθεί στους 170C-200C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα με τρία τέταρτα το πολύ.
A delicious recipe which I learned from a friend in my college years.
I made it a while ago and took the photo to post it much earlier, but I obviously failed.
The recipe is simple and not on the least abiding as you can put any ingredients you want and at whatever baking pan you want! The sure thing is that it's a very filling food that in the right baking pan can be a meal for an entire family or to last two -three days for someone who lives alone!!!
I am going to write down for you the ingredients I favor for this omelette and if you like them you can use them at your version:
- Slightly pre - baked potatoes cut in thin round slices
- Tomatos in slices
- Pepper in slices
- Feta cheese
- Melting cheese (gooda, edam)
- Bacon
- Turkey
You place in layers in the pan (you can put two layers of the ingredients you choose), you beat as many eggs as you think with milk and some flour, salt, black pepper, you pour it on the ingredients in the pan and put it in a pre-heated oven at 170C-200C for 30 -45 minutes maximum.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου